Zoek
Sluit dit zoekvak.
recept pompoen vijgen

Recept Pompoen-Roquefort-vijgentaart

Een typische herfstgroente is toch wel de pompoen. En zeker zo’n regenachtige zaterdag als vandaag vraagt om een lekker recept met pompoen!
Ook is het volop vijgenseizoen, dus hoe makkelijk is het om deze te combineren? Bovendien is de roquefort erbij een gouden zet in dit recept voor de overheerlijke pompoen roquefort vijgen taart!

Voor 4 personen

Bereidingstijd 30 minuten

Kooktijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 bladerdeegrol
  • 600 gram pompoen
  • 200 gram roquefort
  • 4 vijgen
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 1 takje rozemarijn
  • peper

Recept van de pompoen vijgen taart

  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes
  • Kook de pompoenblokjes 15 minuten
  • Was de vijgen en snijd deze in vieren
  • Spoel de rozemarijn af en haal de blaadjes eraf
  • Snijd de roquefort fijn
  • Zet de oven aan op 200 ºC en rol de bladerdeeg uit. Leg een vel bakpapier in een bakvorm en daarop de bladerdeeg. Het mooist is om een rechthoekige bakvorm te gebruiken, maar een ronde kan uiteraard ook
  • Prik met een vork kleine gaatjes in de bladerdeeg en verdeel de pompoen en de roquefort over de bakvorm. Leg daarna de partjes vijgen erop. Zet dit voor 30 minuten in de oven
  • Gril ondertussen de pompoenpitten in een pan
  • Haal de taart uit de oven en verdeel de pompoenpitten en de rozemarijn erover
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen