Search
Close this search box.
recept moelleux aux pommes

Recept Moelleux aux pommes

Niets zo lekker als een warme appelcake uit de oven! Voor dit recept voor de moelleux aux pommes gebruikten we nogal rijpe appels die over waren om verspilling tegen te gaan. De lekkerste soort appels die je voor dit recept kunt gebruiken zijn Goudreinet en Jonagold.

Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten

• 100 gram suiker
• 3 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 150 gram gesmolten boter
• 150 gram bloem
• 1/2 zakje bakpoeder
• 6 kleine appels
• poedersuiker
• kaneel

Recept Moelleux aux pommes

• Verwarm de oven voor op 170 ℃
• Meng de suiker, bloem, boter, eieren en bakpoeder in een grote kom
• Schil 3 appels en snijd ze in kleine blokjes
• Voeg deze blokjes aan het beslag toe
• Vet een bakvorm in en doe het beslag in de bakvorm
• Schil de andere 3 appels en snijd ze in fijne plakjes
• Verdeel de partjes appel in een ronde vorm over het cakebeslag
• Bak de appelcake gedurende 45 minuten totdat de moelleux goudbruin en gaar is
• Laat het nog zo’n 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt
• Strooi er eventueel nog wat poedersuiker en/of kaneel over als je dat lekker vindt

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen