Deze chocolade lavacakejes zijn heerlijk als dessert. Dit nagerecht heeft geen voorbereiding nodig en is zo klaar in de oven. De kern van zachte, warme chocolade maakt het helemaal af. Bovendien zijn ze ook lekker met een bolletje ijs of slagroom erbij.
Voor de afwisseling is dit recept zonder boter. In plaats daarvan gebruiken we kokosolie. Let er wel even op of je kokosolie met een neutrale smaak gebruikt, of gewone. De gewone geeft net een beetje een kokossmaak, dus daar moet je van houden. Ook makkelijk als je iemand te eten krijgt die lactose intolerant is.
Hier ons recept voor fondant au chocolat!
Voor 4 kleine cakejes
Bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten:
• 2 grote eieren
• 75 gram suiker
• 60 gram bloem
• 30 ml olie met een neutrale smaak (zonnebloemolie bijvoorbeeld)
• 70 ml kokosolie
• 115 gram pure chocolade
• mespuntje zout
Recept Fondant au chocolat
• Verwarm de oven voor op 220℃
• Mix met een garde de eieren, de suiker, de bloem en het zout in een grote kom
• Smelt de chocolade en de olie
• Voeg de gesmolten chocolade en olie toe aan het eerste mengsel
• Vet 4 kleine schaaltjes in en verdeel het beslag over deze vormpjes
• Bak de fondants au chocolat af in de oven in maximaal 8 minuten op 200℃ om ze vloeibaar aan de binnenkant te houden