Zoek
Sluit dit zoekvak.
recept doperwtensoep

Recept: doperwtensoep met munt

Een simpeler recept voor een lekkere soep dan deze doperwtensoep bestaat er niet! Heel geschikt om voor een grote groep te maken of te bewaren voor een andere dag. Je kunt deze soep zowel koud als warm eten.

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 1 kleine kropsla
  • 450 gram verse doperwtjes
  • 750 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 2 takjes munt
  • zout en peper

Recept doperwtensoep

  • Pel en snipper de sjalotjes
  • Was de sla en snijd hem in de grove stukken
  • Doe de sla met de uien en doperwtjes in een pan
  • Giet het water erbij, voeg wat zout toe en breng alles aan de kook
  • Draai het vuur laag en laat alles ongeveer 25 minuten sudderen
  • Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom en de munt toe
  • Pureer de soep totdat hij helemaal glad is en breng hem daarna op smaak met wat zout en peper. Mocht je het te dik vinden, kun je er altijd nog een beetje water aan toevoegen
  • Serveer met een paar blaadjes munt en eventueel een schepje crème fraîche
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen