Search
Close this search box.
cookies aux pépites de chocolat

Cookies aux pépites de chocolat

Dit keer niet echt een typisch Frans recept, maar wel van iets dat in Frankrijk populair is en vaak wordt gebakken. Chocolate chip cookies zijn immers overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar kennen een ongekend succes in Frankrijk. Bij praktisch elke boulangerie zijn ze te koop, vaak in groot formaat. En ook in de hypermarchés worden ze goed verkocht. Hier ons recept voor de meest smeuïge cookies aux pépites de chocolat!

Voor 12 cookies

Bereidingstijd 15 minuten

 

 

Ingrediënten

• 110 gram boter op kamertemperatuur

• 225 gram bloem

• 175 gram chocolate chips of chocolade druppels

• 110 gram rietsuiker

• 100 gram suiker

• 1 ei

• halve theelepel vanillearoma

• halve eetlepel bakpoeder

• snufje zeezout

 

Recept Cookies aux pépites de chocolat

• Verwarm de oven voor op 170 ℃

• Kluts de boter, de rietsuiker en de gewone suiker

• Voeg daaraan het ei en de vanille aroma toe

• Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder en het zeezout toe

• Meng als laatste de chocolate chips erbij

• Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes

• Leg ze op de bakplaat en laat genoeg ruimte over ertussen, want ze lopen nog wat uit

• Bak de koekjes in 8 à 10 minuten af

• De cookies zijn nog zacht na het bakken, dit is normaal. Ze worden hard als ze afkoelen. Pas dus op als je ze van de bakplaat haalt!

 

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen