Zoek
Sluit dit zoekvak.
witte chocolade parfait

Parfait van witte chocolade en praliné

Ben je een grote fan van witte chocolade en zelfgemaakte praliné? Maak dan heerlijke witte chocolade parfait met praliné met behulp van dit makkelijke recept!

Voor 4 personen

Bereidingstijd 30 minuten (+ 3 uur wachttijd)

Ingrediënten

  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 espresso
  • 125 gram grof gehakte witte chocolade
  • 3 eidooiers
  • 3 eetlepels marsala
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram geblancheerde hele amandelen
  • 80 gram fijne kristalsuiker

Recept Parfait van witte chocolade

  • Doe de suiker en 4 eetlepels water in een pan
  • Roer tot de suiker is opgelost en breng het suikerwater aan de kook
  • Zet het vuur wat lager en laat het 4 minuten pruttelen
  • Hak de chocolade in een keukenmachine fijn
  • Schenk, terwijl de machine nog draait, de hete suikersiroop erbij, voeg de eidooiers, koffie en marsala toe en roer tot het mengsel glad is. Doe het mengsel in een kom
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom met een metalen lepel door het chocolademengsel en meng voorzichtig glad
  • Verdeel het mengsel over zes kleine glazen. Zet de glazen op een dienblad, dek af en zet minstens 3 uur in de koelkast
  • Voor de praliné: leg de amandelen op een licht ingevette bakplaat
  • Giet de suiker en 60 ml water in een kleine pan. Roer tot de suiker is opgelost en breng het suikerwater aan de kook
  • Kook het suikerwater 4 tot 5 minuten (totdat het karameliseert) zonder te roeren
  • Giet de karamel over de amandelen. Laat de praliné hard worden, breek hem in stukken en hak hem grof. Bewaar de praliné in een luchtdichte trommel
  • Laat de parfaits ongeveer 30 minuten goed koud worden in de koelkast
  • Strooi wat gehakte praliné over de parfaits en schenk er eventueel een scheutje marsala overheen voordat je ze serveert
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen