Deze no bake vijgentaart is een schot in de roos. In deze tijd van het jaar liggen overal vijgen in de winkel of de markt, en daar moet je natuurlijk van profiteren.
Niet alleen zijn verse vijgen super lekker, maar ze zijn ook gemakkelijk te verwerken in een gerecht. De vijgentaart is een no bake taart, dus je hoeft ‘m niet in de oven te doen. Bovendien is het eenvoudig te maken. Perfect dus als je zin hebt in snelle verwennerij of dessert. Dit is ons recept voor de no bake vijgentaart:
Recept No bake vijgentaart
voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
Voor de bodem:
• 5 dadels
• 100 gram paranoten
• 70 gram pistachenoten
• 1 eetlepel geraspte kokos
• 1 theelepel sesamzaadjes
• 1,5 cl agavesiroop
Voor de crème
• 15 cl amandelmelk
• 2 cl agavesiroop
• 3 eetlepels chiazaad
• 5 verse vijgen
Bereiding
• Maal de dadels, de paranoten, de pistachenoten, de kokosrasp, de sesam en de agavesiroop fijn in een goede keukenmachine
• Als je vindt dat het deeg te droog is, voeg er dan een eetlepel water aan toe
• Vet een ronde springvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Druk aan met je vingertoppen
• Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de crème maakt
• Mix het chiazaad in een keukenmachine en voeg er de amandelmelk en agavesiroop aan toe
• Schenk de creme over de bodem
• Snijd de vijgen in vieren en leg deze op de taart
• Bewaar de taart in de koelkast totdat je hem serveert