Deze klassieke kippenragout pasteitjes met paddenstoelen zijn heel eenvoudig te maken. Zelf ragout maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, en altijd een succes!
Voor 4 personen
Bereidingstijd 3 uur
Ingrediënten
- 500 gram kippendijenfilet
- 1 chalotje
- 1/2 peen
- 50 gram knolselderij
- 1 prei
- laurierblaadjes
- knoflookteentje
- takjes tijm
- 100 gram roomboter
- 120 gram tarwebloem
- 1 dl slagroom
- verse dragon
- 200 gram paddestoelen
- pasteibadjes of maak je eigen pasteideeg
Recept klassieke kippenragout pasteitjes met paddenstoelen
- Doe de kippendijenfilet samen met 1,2 liter water in een pan en breng het aan de kook
- Laat dit op een laag vuur trekken en schep af en toe wat af met een schuimspaan als dat nodig is
- Snijd de groenten in stukken en gooi deze samen met de laurierblaadjes en de tijm in de pan
- Laat dit alles een half uur zachtjes koken
- Zeef de bouillon en zet het vlees apart nadat je het met behulp van een vork uit elkaar geplukt hebt
- Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukjes en bak dit kort in een pan
- Doe de boter in een pan op middelmatige temperatuur, laat het even pruttelen en haal dan de pan van het vuur af
- Voeg de bloem toe aan de boter en meng dit tot een homogene massa (de roux)
- Zet de pan terug op laag vuur en gaar de roux één minuut
- Voeg hier de helft van de bouillon aan toe en roer het goed door totdat de bouillon is opgelost in de roux
- Voeg daarna de rest van de bouillon toe en breng het geheel langzaam aan de kook
- Laat dit nog even 2 minuten door pruttelen en voeg de slagroom, het kippenvlees en de dragon toe
- Warm de pasteibakjes op in de oven, of bak je eigen pasteideeg af
- Snijd het pasteideeg overdwars door en vul de bodem met ragout en plaats het deksel er weer bovenop