Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept Île flottante

Île flottante: drijvende eilandjes in een zee van crème anglaise. Voor echte vanilleliefhebbers een genot! Het klinkt misschien vrij ingewikkeld, maar met dit recept is de île flottante heel simpel te maken. 
Voor een perfecte vorm van de eiwitten verwarm je de oven voor op 180 ºC en schep je het eiwit in een siliconen vorm. Zet de eiwitten vervolgens 3 minuten in de oven.
Het geheim van een perfecte crème anglaise is dat het absoluut niet mag koken! Roer dus goed en zet je pan op een laag pitje zodat het kookpunt niet wordt bereikt.

Voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 80 cl volle melk
  • 8 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 180 gram kristalsuiker
  • 100 gram caramel

Recept Île flottante

  • Breng de melk aan de kook met het hele vanillestokje erin
  • Splits de eieren en klop het eiwit op. Voeg hier beetje bij beetje 30 gram suiker aan toe
  • Schep een eetlepel eiwit eruit en laat dit in de warme melk vallen
  • Laat het 2 minuten koken en draai de eiwitten halverwege om met een schuimspaan
  • Schep de eiwitten eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier
  • Klop de eidooiers op met de resterende suiker
  • Haal het vanillestokje uit de melk en giet beetje bij beetje het opgeklopte eigeel met de suiker erbij
  • Verwarm het geheel op laag vuur. Giet de crème anglaise in een kom en laat het even afkoelen voor je het in de koelkast zet
  • Verdeel de crème anglaise over de kommetjes en plaats de île flottante er op
  • Giet er een scheutje karamel over
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen