Search
Close this search box.

Gestoofd kalfsvlees met cider

Een echte aanrader voor iedereen die houdt van zacht gestoofd vlees! We hebben gekozen voor kalfsschouder, omdat dat stuk vlees uitermate geschikt is voor een stoofgerecht. Bovendien hebben we het vlees in cider gegaard, waardoor het vlees een beetje een zoete smaak krijgt. Ga voor een gewone Franse cider, (de cidre Normande). Het hangt er een beetje vanaf hoe zoet het gestoofd kalfsvlees wilt hebben, dus kies naar eigen smaak de doux (zoeter) of de brut (droger). 

Voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten + kooktijd 2 uur

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsschouder
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 20 cl water
  • 50 cl cider
  • 1 eigeel
  • 1 bouquet garni
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 eetlepels bloem

Recept Gestoofd kalfsvlees met cider

  • Snijd de wortelen en de ui fijn
  • Snijd het vlees in stukjes, blancheer dit voor 5 minuten in een grote pan met water en laat het uitlekken
  • Doe het vlees, de wortelen, de ui en met een beetje olijfolie in een stoofpan. Voeg de cider en het water eraan toe en dek het geheel af met een deksel
  • Stop de bouquet garni ook in de pan, net als een snufje zout en peper
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur en 15 à 30 minuten sudderen
  • Haal het vlees, de groente en de bouquet garni eruit
  • Smelt in een koekenpan de boter, doe de bloem erbij en roer goed
  • Giet een beetje van het kookvocht erbij met behulp van een zeef. Doe er net zoveel bij totdat het een mooie dikke romige saus wordt
  • Haal de pan van het vuur en doe het eigeel en de crème fraiche erbij
  • Doe het vlees terug in de pan en verwarm het geheel op lage temperatuur
  • Serveer de gestoofde kalfsschouder met gekookte aardappelen of rijst

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen