Franse keuken

Als je aan Frankrijk denkt, denk je meteen aan al het lekkere eten dat de Franse keuken met zich meebrengt. De grande cuisine is een internationaal gewaardeerde keuken met een eeuwenoude traditie.

In Frankrijk is eten zelfs zo belangrijk, dat de Franse gastronomie op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Unesco staat.

Op deze pagina vind je elke week nieuwe recepten uit de Franse keuken. Van de echte klassiekers tot patisserie, toppers die je zeker moet proberen als je houdt van de Franse keuken! 

Onze recepten
recept brioche

Recept brioche

Qu’ils mangent de la brioche ! Als het volk geen brood heeft, geef ze dan brioche! Dat zouden de befaamde woorden van koningin Marie-Antoinette zijn geweest. Het Franse volk kwam
Lees verder ▸
oeuf cocotte

Oeufs cocottes

In Frankrijk is er eigenlijk bijna niets belangrijkers dan eten. Maar het ontbijt van de Fransen is vaak wat karig. Waar wij Nederlanders vrij uitgebreid ontbijten, bestaat le petit déjeuner
Lees verder ▸
stokbrood bakken

Zo bak je je eigen baguette

De Franse baguette. Niets zo lekker dan ‘s ochtends naar de boulangerie voor een vers knapperig exemplaar. Fransen verorberen niet voor niets jaarlijks zo’n 10 miljard stokbroden. Als je in
Lees verder ▸
amandel citroen taart

Amandel-citroentaart

Een taart met citroen én amandelen. De combinatie van deze twee smaken is verrukkelijk. De frisse zurigheid van de citroen en de rijke smaak van de amandelen gaan heel goed
Lees verder ▸