Search
Close this search box.
citroen taartje patisserie frans bretons zandtaartje recept dessert tartelette

Bretonse citroentaartjes met cacaoboter en zanddeeg

Deze verrukkelijke minitaartjes hebben een bodem van Bretons zanddeeg. Lekker krokant, licht gezouten en met een zachte bite van binnen. Ideaal dessert of tussendoortje voor in de zomer door het frisse van de citroencrème! Hieronder het recept voor de Bretonse citroentaartjes.

Ingrediënten

Voor het deeg van de zandtaartjes:

  • 210 gram gezouten boter
  • 180 kristalsuiker
  • 2 gram zout
  • 5 eierdooiers
  • 250 gram tarwebloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 30 gram cacaopoeder

Voor de citroencrème:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 eieren
  • 175 gram kristalsuiker
  • 1,5 dl citroensap
  • 300 zachte boter
  • eventueel voor de versiering aardbeien, frambozen of ijs

Recept Bretonse Citroentaartjes

  • Klop de dag ervoor de boter, de suiker en het zout in een grote kom tot een romig geheel. Voeg de eierdooiers een voor een toe en daarna de bloem, het bakpoeder en de cacao. Maak een deegbal en wikkel deze in huishoudfolie zodat het een nacht in de koelkast kan rusten.
  • Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water en ijsblokjes. Klop de eieren en verwarm de suiker en het citroensap au bien-marie. Voeg daarna de geklopte eieren eraan toe en klop 10 tot 15 minuten goed door zodat de citroencrème kan indikken.
  • Doe alles in een kom en voeg de helft van de boter toe. Roer goed door en zet de citroencrème daarna even een half uurtje in de koelkast zodat het nog wat kan opstijven.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de boter toe en roer dit zodat het een glanzige structuur krijgt. Stop daarna de citroencrème in een spuitzak en leg deze totdat je hem gaat gebruiken nog even in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg voor de zandtaartjes uit met een dikte van ongeveer 5 millimeter. Snijd ronde schijven uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Laat deze 15 tot 20 minuten in de oven bakken totdat ze stevig aanvoelen. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
  • Spuit met de spuitzak toefjes van de citroencrème op de zandtaartjes en serveer de Bretonse citroentaartjes eventueel met aardbeien, frambozen of een bolletje ijs.
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen